Vakantie aanraders

Bed and breakfast Portugal

In dit artikel gaan we het hebben over een bed and breakfast Portugal. er worden diverse punten behandeld. Hierbij kun je denken aan wat bed en breakfast inhoud, maar ook waarom dit in Portugal een uitstekende keuze is. Ben jij nieuwsgierig naar wat Portugal te bieden heeft? Dan raden wij aan om dit artikel vooral verder te lezen!

Wat is een bed and breakfast (Portugal)?

Kortgezegd is een bed and breakfast een overnachting die je kunt boeken bij mensen thuis. Dit betekent dus niet dat je in een hotel of resort terecht komt, maar dat mensen hun woning openstellen voor een overnachting met een ontbijt. Vaak zit hier een avondeten bij. Mocht dit niet bij de prijs inbegrepen zijn is het vaak wel mogelijk om dit erbij te kopen. Uiteraard is het ook mogelijk dat je op doorreis bent en geen avondmaal nodig hebt. Dan kun je hier puur overnachten en ontbijten voor je je reis weer vervolgt. De mensen die hun woning openstellen hebben meestal tussen de één en zeven kamers opengesteld. De mensen die op dit aanbod ingaan kunnen in deze kamers overnachten en de volgende morgen ontbijten voor een gecombineerde prijs.

In de meeste gevallen gaat het om een kortdurend verblijf. In de meeste gevallen zijn deze kamers te vinden in het huis van de eigenaar/eigenares of in een gebouw naast de woning. Het gedeelte waar de bezoekers slapen mag over het algemeen maximaal maar 40% bedragen.

Een afkorting die veel gebruikt wordt voor bed and breakfast is B&B. Dit komt uiteraard van Bed&Breakfast. De meeste mensen die hiervoor openstaan willen graag een extra bron van inkomen. Daarnaast vinden ze het vaak leuk om jou kennis te laten maken (samen met je gezin of vrienden) met de voorzieningen en de producten die in de streek te vinden zijn. Vaak wordt er een korte tour gegeven in de omstreken en kan er kennisgemaakt worden met de buitenlandse cultuur.

Een groot voordeel van B&B is dat het een stuk voordeliger is dan een overnachting in een hotel of resort. Dit komt doordat er geen personeelskosten betaald hoeven te worden. De eigenaren van de woning verzorgen vrijwel altijd alles zelf, puur omdat zij dit leuk vinden om te doen en graag extra geld willen verdienen. Een mooi voorbeeld van een land waar deze werkwijze veel gezien wordt is Portugal, wat ons brengt bij het volgende punt.

Bed and breakfast Portugal

Portugal is een prachtig land wat grenst aan Spanje en de kust. Het land heeft enorm veel mooie bezienswaardigheden en steden die jaarlijks door een heleboel toeristen bezocht worden. Vooral in de hoogzomer-tijd komen er miljoenen toeristen naar het land toe. Doordat veel mensen naar het land komen om alle mooie bezienswaardigheden te bezoeken willen ze niet altijd op dezelfde plaats verblijven. Ze kunnen dan bijvoorbeeld kiezen voor een B&B Algarve of een B&B Porto. Door een Bed and breakfast Portugal te doen kunnen ze gemakkelijk op doorreis de volgende ochtend. Bed and breakfast Portugal wordt enorm veel aangeboden in het land. Dit komt doordat bijna alle toeristen de meeste bezienswaardigheden willen zien. Een bed and breakfast Portugal is dan de ideale optie.