Dagje naar Haarlem

Een andere omgeving nodig? Wat dacht u van een dagje uit naar Haarlem? Het gezellige stadje heeft veel te bieden en ligt op nog geen 20 km van Amsterdam. Leuke winkeltjes, leuke cafeetjes en de zee om de hoek. Laten we naar Nederland gaan, ik neem je mee op mijn reis naar Haarlem! De treinrit vanuit Amsterdam ligt op steenworp afstand. Eigenlijk wilde ik tijdens de reis nog een keer te weten komen wat ik precies niet mag missen tijdens een reis naar Haarlem.

De 15 minuten die me van de drukte van de grote stad naar een poppenhuiswereld brengen, zijn niet genoeg. Ongeacht! Het is weekend en mijn tripje naar Haarlem zou geen estafette moeten zijn. Gewoon laten drijven is het motto van mijn 5 uur durende pauze.

Aangekomen op het treinstation leen ik een fiets die me in 5 minuten naar de Grote Markt brengt. Wil je tijdens je Haarlemse excursie alleen door het centrum slenteren, dan is de fiets niet nodig. Ik heb iets anders in gedachten, maar daarover straks meer … De drukte van de markt op de Grote Markt, pal naast de indrukwekkende Sint-Baafskathedraal, mag niet over het hoofd worden gezien. Elke zaterdag en maandag wisselen bloemendromen, kaaswerelden, delicatessen, groenten en fruit hier van eigenaar. Gelukkig had ik een goed ontbijt, anders zou ik mijn weg over de markt smullen en hier mijn dagtrip naar Haarlem eindigen. Je kunt hier ook met kinderen komen, want er is zoveel te ontdekken. Het motto van vandaag “laat je gaan” werkt geweldig in Haarlem. Om elke hoek, in elk straatje wachten nieuwe verrassingen op me.

Na de markt loop ik de Koningstraat af, die straalt van meubelzaken, bloemenwinkels, cafés en andere individuele eettentjes. Haarlem is meerdere keren verkozen tot beste winkelstad van Nederland. Terecht! Veel particuliere en unieke winkels zorgen ervoor dat u echt wilt snuffelen! Je hebt hier echt een kaart van Haarlem nodig – laat je maar gaan, om elke hoek ontdek je iets moois. Typisch Holland! Gewoon willekeurig een van de vele mooie zijstraten inslaan is de moeite waard. Zo kom ik bij de Korte Houtstraat, een kleine groene oase midden in het stadscentrum, waar lampenkappen de kers op de taart maken van gezelligheid. Met deze wandelmodus bereik ik ook mijn cafeïnedispenser, het gewoonweg waanzinnig leuke Café Native, in de nog ongelofelijkere Breestraat.

Tips voor een dagje uit naar Haarlem

Smullen komt na een wandeling Naast een sterke cappuccino kies ik voor een salade van mango, feta en kersenerwt. Er is ook een toasti met kaas. Alles smaakt uitstekend, de bediening is erg goed en de sfeer klopt sowieso. Ik zou hier de hele dag kunnen doorbrengen, vooral kijkend naar de taartvitrine en het zonnige plekje op het terras dat vrijkomt. Reist u met kinderen en zoekt u een park om te relaxen of te spelen, google dan naar de volgende parken: Haarlemmerhout, Haarlemmer Kweektuin, Frederikspark of Kenaupark. In Haarlem vindt iedereen het park dat ze zoeken. De grootste speeltuin van Europa bevindt zich ook nabij Haarlem. Het is gelegen in de Linnaeushof nabij Haarlem. Hier kunnen kinderen naar hartenlust stoom afblazen op meer dan 350 apparaten.

Culinair Haarlem

In Haarlem zijn wandelen en feesten dicht bij elkaar. Perfect voor een dagje uit. In Haarlem vind je op elke hoek leuke restaurants met een grote “ik moet daarheen” -factor. Brouwerij Jopen is gevestigd in een oude kerk. “Echt maar een laatste biertje” heeft waarschijnlijk altijd Gods zegen. Ook qua restauranttechnologie is Haarlem niet gierig, zeker niet als het gaat om vernieuwende en trendy bars. In de Roast Chicken Bar bijvoorbeeld draait alles om scharrelkip, terwijl je in Louisiana een stukje New Orleans op je bord krijgt geserveerd. Het stadsstrand de Oerkap, dat een beetje buiten is, is een relaxte plek met zand, kleurrijke stoelen en een een-een-vakantie gevoel om helemaal tot rust te komen.

Tips voor een dagje uit – De zee zien

Op zoek naar activiteiten? Na een paar uurtjes marktactiviteit, slenteren, shoppen, verhuisplannen (ja, het is hier zo mooi!), Een heerlijk hapje en genoeg cafeïne, gaan we verder richting zee. Een Haarlemse Ausglug maakt dit zonder problemen mogelijk. Dus stap op de fiets! Na tien minuten krijg ik weer een andere omgeving. De drukte van de stad ligt achter me, in plaats daarvan vlieg ik door kleine dorpjes, langs goed onderhouden villa’s en mooie huizen tot ik het Nationaal Park Zuid-Kennemerland bereik. Het natuurlijke duingebied beslaat zo’n 40 km² en is een toerparadijs voor wandelaars, ruiters, fietsers en diverse dier- en plantensoorten. Helaas kom ik maar drie schapen tegen, maar….

Er is natuurlijk in de wijde omgeving nog veel meer te doen en te zien, maar de regio kan soms vrij duur zijn. Kijk daarom eens naar de uitjes kortingskaart van NapPas. Korting op veel dagjes uit en recreatie.