Dit is waarom je op vakantie wilt naar Split in Dalmatië

Split Dalmatië staat bekend om zijn prachtige kusten, vooral aan de zuidkant, waar zich enkele van de beroemdste stranden van Kroatië bevinden, zoals Baška Voda en Drvenik Veliki. Verschillende eilanden maken deel uit van Split-Dalmatië: Brac, Hvar, Korčula, Mljet en Pašman. De grootste stad is Split met ongeveer 220.000 inwoners (in 2013), gevolgd door Trogir met ongeveer 22.000 inwoners.

Split, de stad

Split is de op één na grootste stad van Kroatië en de grootste stad aan de Dalmatische kust. Split wordt veel bezocht door toeristen uit de hele wereld en het is de belangrijkste bestemming voor veel groepsreizen en onafhankelijke rondreizen. De stad heeft prachtige stranden met kristalhelder water, sommige behoren tot de beste van Europa. Er zijn niet alleen veel plaatsen om te zwemmen, maar er zijn ook sportactiviteiten waaraan je kunt deelnemen, zoals zeilen, snorkelen, duiken, en nog veel meer.

De oude stad Split is erg mooi en goed bewaard gebleven met haar architectuur die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het is een van de meest populaire bestemmingen in Europa voor wie op zoek is naar een historische plek tijdens zijn vakantie. Als je er bent, moet je zeker het paleis van Diocletianus bezoeken – het is een van de grootste Romeinse paleizen die vandaag de dag nog bestaan! Het is open voor het publiek en er is zowel binnen als buiten veel moois te zien.

Wat winkelen betreft, biedt Split veel verschillende opties, afhankelijk van jouw smaak. Als je van souvenirs en sieraden houdt, zal je niet teleurgesteld zijn met wat je hier kunt vinden! Ook biedt de oude stad tal van bars, pubs, clubs en discotheken, waardoor je je niet zal vervelen.

Een boot huren in Split

Een boot huren in Split, Dalmatië is een geweldige manier om de dag door te brengen met wateractiviteiten. Er zijn veel boten te huur bij lokale bedrijven die je een rondleiding over de eilanden geven of je kunt een speedboot huren en op eigen gelegenheid op verkenning gaan. Als je Split vanaf het water wilt bekijken, kan je een taxiboot nemen die je naar verschillende bestemmingen brengt. Een van de populairste bestemmingen is Marjan Hill, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op Split, Trogir en andere eilanden. Er zijn ook veel eilanden rond Split die je de gelegenheid geven om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op jouw omgeving. Als je de drukte wilt vermijden en wilt genieten van een authentieke Kroatische ervaring, dan is Split Dalmatië de plek.