Vakantie aanraders

Een heerlijke vakantie aan zee

Het hele jaar door ben je druk met je baan en je gezin en wordt er zowel op je werk als thuis veel van je gevraagd. Je bent in de kracht van je leven maar eens in de zoveel tijd moet je je batterij weer opladen en de boel de boel laten. En daar is de zomervakantie voor waar iedereen verlangend naar uitkijkt. In die warme maanden wil je natuurlijk dat het hele gezin veel plezier heeft en zich prima kan vermaken. Daarom is het een superleuk idee om met z’n allen heerlijk de zee op te zoeken, gewoon in Nederland. Een paar tips voor een ideale vakantie aan zee.

Een vakantie aan zee in eigen land
De Noord-Hollandse kust is met uitstek een prima keuze als het gaat om een gevarieerde en rustgevende vakantie. De kust van deze provincie loopt van het chique Bloemendaal tot en met Texel, dus er zijn mogelijkheden genoeg. Zandvoort is een populaire vakantiebestemming waar het zomers enorm gezellig is. Er zijn veel strandpaviljoens te vinden met uiteenlopende horeca-activiteiten, de verschillende beachclubs vermaken je met gezellige muziek en allerlei activiteiten zoals paardrijden worden georganiseerd om jong en oud een onvergetelijke dag te bezorgen.

Rustig op vakantie of een dagje strand?
Heb je liever geen ontelbare mensen om je heen maar ga je voor de rust? Dan moet je juist Petten aan Zee of Callantsoog aandoen. Hier kun je heerlijk wegdommelen in je strandstoel, genietend van de warme zon, terwijl de kinderen zich vermaken met een langzaam smeltend ijsje in de ene hand en een zandschepje in de andere. Boetiekjes lokken je met hun uitgestalde waren en de restaurants oefenen de kunst van het verleiden met de heerlijkste gerechten. En nagenietend met een glas wijn in je hand aanschouw je de prachtige zonsondergang en kom je op het idee om straks in de warme schemering een ontspannen strandwandeling te maken.

Fietsen en wandelen
Een goede tip is om de fiets mee te nemen. De duinen van Julianadorp, Bloemendaal, Bergen aan Zee of andere kustplaatsen in Noord Holland zijn uitermate geschikt om te ontdekken. Met name het gigantische Duinreservaat in Bergen aan Zee is een plek om al lopend te verdwalen wanneer je van de voor fietsen speciaal aangelegde paden afgaat. Kijk niet vreemd op wanneer je veel konijntjes ziet huppelen of zelfs wilde paarden ziet grazen.

Het grootste aaneengesloten bollengebied van de wereld vind je in de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Elk jaar trekt het bloemenevenement Bloeiend Zijpe duizenden bezoekers die komen genieten van de bloemenpracht.

Vakantieverblijf
Voor een dagje is Noord-Holland natuurlijk prima geschikt. Maar als je het toch al zo naar je zin hebt, waarom blijf je dan niet een lekker weekend? Of nog beter, kom helemaal bij in een volle week ontspannen aan zee. Op GreatVakantiehuizen.nl vind je vakantiehuisjes in Callantsoog, Petten, Sint Maartenszee. Wisselend van vakantieparken met alle gemakken voorzien, tot rustieke huisjes in het Noord-Hollandse landschap.

Geniet met elkaar van dit stukje mooie Nederland en laat je verrassen.