Vakantie aanraders

Een peuterglijbaan is een echte must voor een recreatiebad

Een recreatiebad is erg leuk voor de hele familie. De ouders kunnen lekker in een jacuzzi ontspannen, terwijl de kinderen hun energie op de verschillende glijbanen kwijt kunnen. Bovendien is er vaak een binnen- en buitengedeelte aanwezig, zodat ook de weersomstandigheden de pret niet kunnen bederven! Nu is het zo dat sommige recreatiebaden de allerkleinsten onder ons vergeten. Voor hen is het vaak saai om met de ouders in een jacuzzi te zitten en zijn ze nog te klein voor de wilde zwembaden. Het is dan ook enorm belangrijk om een peuterglijbaan aan een recreatiebad toe te voegen.

Stimuleer de ontwikkeling van de kinderen

Niets zo leuk voor de allerkleinsten als een peuterglijbaan. Ze vinden het namelijk heerlijk om steeds weer de trap op te klimmen om vervolgens naar beneden te glijden. Een glijbaan is dan ook een uitstekende manier om een kind zich te laten ontwikkelen. Zo stimuleert een glijbaan bijvoorbeeld de creativiteit. Kinderen zoeken steeds nieuwe en gekke manieren om van een glijbaan te roetsjen. Ook het evenwicht van de peuters wordt verstevigd. Liggend of zittend van de glijbaan zoeven is namelijk een uitstekende oefening om hun motoriek te verbeteren. Tenslotte is een peuterglijbaan in een recreatiebad dé manier om je peuter met andere kinderen kennis te laten maken. Samen lachen ze erop los en beleven ze een ongelooflijke tijd!

Veiligheid staat centraal

Peuterglijbanen zijn speciaal voor de kleintjes ontworpen en zijn dan ook zeer veilig. Elke glijbaan moet geproduceerd en geïnstalleerd worden volgens bepaalde Europese normen. Een recreatiebad hoort de glijbaan wel regelmatig te controleren. Er mogen geen scherpe randen en hoeken op de glijbaan te vinden zijn en het trapje moet ook voldoende grip bieden. Professionele recreatiebaden onderhouden de glijbanen echter perfect, waardoor de veiligheid van de kinderen op elk moment verzekerd is. De ouders kunnen dan ook zorgeloos van hun bezoek aan het waterpark genieten. Ze kunnen rustig vanop afstand een oogje in het zeil houden, terwijl de peuters zich volledig uitleven.

Een pluspunt voor elk recreatiebad

Om talrijke families aan te trekken, is het voor een recreatiebad dan ook zeker aangeraden een peuterglijbaan te installeren. Een peuterglijbaan is het ideale speeltoestel voor de kinderen om een hele dag te ravotten. De meeste gewone glijbanen zijn zeer wild en dus niet geschikt voor de peuters. Bovendien is het voor de ouders ook leuk om hun kinderen even vrij te laten spelen. Peuterglijbanen zijn een zeer veilige optie, waardoor ze hun kinderen dan ook met een gerust hart even los kunnen laten.

Bron: holidaytalk.nl