Vakantie aanraders

Een privé vlucht boeken naar een exotische bestemming

Heb je er eens over nagedacht om een privé vlucht te boeken en te reizen naar een of ander paradijs? Heerlijk toch! Super duper luxe en comfort. En het mooie hiervan is dat je dit niet hoeft te delen want de stewardess(en) zijn er alleen voor jou om jouw vlucht zo aangenaam mogelijk te maken. Je kunt vliegen om het tijdstip dat het jou het beste uitkomt. Je hebt niet langer te maken met medepassagiers die constant met je willen praten of willen opstaan om naar het toilet te gaan.

Velen denken dat het reizen met een privé vlucht alleen is voor mensen die rijk zijn. Deze zijn miljonairs die hun eigen privé vliegtuig hebben gekocht en kunnen reizen wanneer ze willen en een piloot hebben die alleen voor de miljonair werkt. Nu is het zo dat miljonairs inderdaad makkelijk een privé vlucht kunnen maken naar welke bestemming dan ook, maar toch is het niet onmogelijk voor jou om een privé vlucht te boeken naar een exotische bestemming. Dit omdat je het vliegtuig niet hoeft te kopen om hiervan gebruik te kunnen maken. Je kunt ook een vliegtuig huren en hier gebruik van maken voor een bepaald moment. Hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden, maar zijn niet zo hoog als je wellicht zou denken. En ben je van plan om een zonvakantie te boeken met familie of vrienden? Nou, dan kunnen jullie de kosten makkelijk delen. Om je een beetje op weg te helpen volgen hier een aantal tips om het boeken van een privé vlucht makkelijker te maken. Zo weet je ook wat je kunt verwachten.

Tip 1 Wie vliegen er met jou mee?
Een privé vliegtuig heeft een veel kleinere cabine dan een ander soort commercieel vlucht. De ruimte die je hebt wil je dus niet delen met mensen waarmee je niet echt goed kan opschieten. Ook is belangrijk om te bedenken dat de reis een aantal uren gaat duren en je dus een tijd lang in het gezelschap van andere moet zitten.

Tip 2: Met welk bedrijf wil je werken
Er zijn veel bedrijven die privé vliegtuigen verhuren aan een ieder die hiervan gebruik wilt maken. Maar niet elk bedrijf hoeft even betrouwbaar te zijn. Doe daarom grondig onderzoek naar het bedrijf welke jij wilt gebruiken. Ga na of hun bemanning ook daadwerkelijk gekwalificeerd is. Je wilt niet tijdens je vlucht erachter komen dat dit niet zo is! Extra tip: De bedrijven die hun eigen vliegtuigen hebben en deze niet van een derde huren zijn vaak de beste bedrijven. Zij investeren in hun eigen vliegtuigen en onderhouden deze ook.

Tip 3: Vergelijk de prijzen en boek altijd op tijd
Vergelijk voor het boeken altijd wat de prijzen zijn bij verschillende verhuurders. Net als bij andere commerciële vluchten kan de prijs erg verschillend zijn op basis van welke periode van het jaar het is. Om voordeliger uit te komen is het handig om op tijd te boeken. Je kunt eigenlijk tot een paar uur van te voren een vlucht boeken, maar de kosten zijn dan wel een stuk hoger.