Vakantie aanraders

Een rondreis door Yucatan, Mexico

Een rondreis door Yucatan, Mexico

Een steeds populairder vakantieland is Mexico, het imago van drugs en het kartel wordt langzaamaan vergeten en maakt plaats voor witte stranden, lekker eten en heerlijke temperaturen. Waar te beginnen in dit immens grote land?

Yucatan

De beste optie voor een eerste kennismaking met Mexico is Yucatan. Deze regio van Mexico is makkelijk te bereizen via bus en taxi, waardoor het voor toeristen comfortabel reizen is. Doordat hier ook steeds meer toeristen komen, spreken ook steeds meer Mexicanen een beetje Engels, wat handig is voor degene die niet verder komt dan ‘Hola, como estas?’. Een van de eerste voorbereidingen is checken of je reisverzekering op werelddekking staat, anders kun je voor vervelende situaties komen te staan in een onbekend land.

Cancun – Holbox – Valladolid

Waarschijnlijk vlieg je op Cancun wat een prima plek is om te beginnen, mooie hotels, witte stranden en even relaxen. Verder is het een grote stad waar je het liefst zo snel mogelijk vertrekt. De reis gaat verder na Holbox, na een busrit en korte tocht met de veerboot ben je op een prachtig eiland aangekomen waar je ultiem kunt relaxen. Zorg ervoor dat je een ochtend vroeg opstaat en naar uiterste puntje van het eiland vertrekt om de flamingo’s te zien. Na een paar dagen relaxen is het een leuke afwisseling om een stad op te zoeken, Valladolid. Deze stad heeft heerlijke restaurantjes en kleurrijke straten. Vanuit deze stad kun je ook een dagje een Maya ruïne bezoeken, zoals Coba. Dit kan makkelijk met het openbaar vervoer, zorg dat je vroeg gaat zo vermijd je de grote busreizen.

Bacalar – Tulum – Akumal 

Bacalar staat bekend om het meer met zeven kleuren oftewel ‘Laguna De Los Siete Colores’. Een prachtig meer met meerdere kleuren, ook hebben ze goede vegan restaurantjes en heerst er een relaxed sfeertje. Tip: maak een sunrise paddle tour en geniet van een zonsopgang terwijl je het meer ontdekt. Vanuit Bacalar pak je de bus naar Tulum. Boek een hostel bij het strand en pak een paar feestjes mee om het Mexicaanse uitgaansleven mee te pikken. Vanuit Tulum kun je op de fiets naar de Gran Cenote voor een verfrissende duik. Als laatste stop langs de kust is Akumal een aanrader. Loop voorbij alle reisleiders die je willen laten betalen voor het zwemmen met schildpadden, dit kan een paar meter verderop in alle vrijheid zelf.

Playa del Carmen

Als laatste stop kun je een paar nachten boeken in Playa del Carmen, dit is een shop walhalla en heel Amerikaans ingericht. Maak vanuit hier een dagtripje naar Cozumel en ga lekker zonnen. Vanuit deze plaats kun je de bus naar het vliegveld pakken.

Mocht je van plan zijn om vaker (verre) reizen te maken is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zodat je je daar niet meer druk over hoeft te maken.