Een Tanzania vakantie, waar moet ik heen?

Als je besluit om op vakantie in Tanzania te gaan, is het natuurlijk wel belangrijk dat je plekken weet waar je terecht kunt. In dit artikel zullen we kort stilstaan bij de bezienswaardigheden waar je terecht kunt als je daadwerkelijk Tanzania gaat bezoeken.

De Kilimanjaro bezoeken

Als je besluit om een Tanzania vakantie te boeken, dan is het zeker aan te raden om de Kilimanjaro te bezoeken Het is een enorm hoge beklemming wat het tevens ook leuk en uitdagend maakt. De Kilimanjaro is een slapende vulkaan en wordt tevens bestempeld als de hoogste berg in Afrika. Als je besluit om de berg te beklimmen, dan kun je genieten van de heerlijke natuur. Je begint in een tropisch gebied en zult uiteindelijk stranden in de toppen bedekt met sneeuw. Afhankelijk van jouw wensen kun je een route kiezen die het beste bij jou past. Mocht je kiezen voor de extreemste route, dan ben je ruim zes tot acht dagen bezig met het beklimmen van de Kilimanjaro.

Kies voor de Serengeti

Mocht je in het oosten van Afrika stranden, dan is het zeker aan te raden om de Serengeti te bezoeken. Dit is een prachtig en indrukwekkend natuurpark die grenst aan Kenia. De National Park Serengeti werd in 1913 ontdekt en werd ook wel bestempeld als het paradijs op aarde. Als je besluit om de regio te bezoeken, dan krijg je te maken met mooie heuvels, groene savannes en enorm veel toeristen. Het is zeker aan te raden om dit eens te bezoeken.

Bezoek gerust Zanzibar

Wat je ook kunt doen als je in het Oosten bent, is een eiland bezoeken genaamd Zanzibar. Hierbij kun je echt tot rust komen en genieten van een vakantie die jij hebt verdiend. Het eiland staat bekend om de prachtige stranden in combinatie met de azuurblauwe zee. Mocht je echt willen genieten van de zee, dan is het zeker aan te raden om te gaan duiken. Op dit eiland – en dan vooral het centrum van Stone Town – tref je veel architectuur aan. De bestemming is tevens voor het grootste gedeelte autovrij. Wil je dus genieten van de heerlijke natuur zonder gestoord te worden, dan is het zeker een aanrader om op vakantie te gaan in Zanzibar. Hierbij kun je heerlijk tot rust komen na een periode hard gewerkt te hebben.

Nog veel meer mogelijkheden

Natuurlijk zijn er nog veel mogelijkheden als je besluit om naar Tanzania op vakantie te gaan. Het is dus echt aan te raden om van tevoren contact op te nemen met een reisbureau. Hierbij kan de specialist samen met jou kijken naar welke bezienswaardigheden je moet gaan om het mooiste te maken van jouw vakantie. Mocht je zelf een beslissing maken, dan is het zeker aan te raden om bovenstaande bezienswaardigheden te gaan bezoeken. Als je deze drie gebieden met elkaar combineert weet je zeker dat je een vakantie zult beleven, die je niet snel zult vergeten.