Een vliegvakantie naar Kos of Kefalonia

Griekenland heeft met Kos een schat in handen. Het is een vrij klein eiland dat deel uitmaakt van de Dodekanesos eilandengroep. Het ligt voor de Turkse kust. Ga dus tijdens je vakantie op Kos eens een dagje Turkije ontdekken. Ook de omliggende Griekse eilanden Rhodos, Kalymnos en het onbewoonde Neros zijn makkelijk te bereiken. Maar natuurlijk niet nadat je al het moois van Kos hebt gezien. Je kunt hier goed ontspannen,  heerlijk uit eten gaan en uitstekend uitgaan. Doordat Kos voor het grootste gedeelte een vlak eiland is, kun je hier heerlijk fietsen! Zo fiets je gemakkelijk naar Kefalos met de bekende windmolen van Papavassilis. Midden op het eiland ligt Antimachia, waar je oude kerkjes en huizen vind. Bewoners schuilden daarvoor piraten. Wil je naar Griekenland ga op vakantie naar Kos!

Er is zoveel te doen op Kos

Tijdens je vakantie op Kos kun je zoveel zien! Naast de comfortabele overnachtingen en gezellige bevolking, biedt het eiland voldoende bezienswaardigheden. Asklepieion was een van de belangrijkste kuuroorden in de Griekse oudheid. Je vindt hier ook een Dorische tempel. Een Byzantijnse stad kun je bekijken bij Palaio Pyli. Crypten en stadsmuren ingebouwd in rots leveren mooie fotomomenten. Zorg ook dat je de schilderachtige Asfendiou-dorpen op de foto hebt. Lagoudi, Agios Dimitrios, Evangelistria, Zia en Asomatos liggen tegen de beboste helling van de enige berg van het eiland. Door de ligging bij Turkije zijn er op Kos Turkse invloeden terug te vinden in de gebouwen en de keuken. Het Kos van Griekenland is een echt aanrader.

Kefalonia

In Griekenland vind je Kefalonia: een perfecte vakantiebestemming. Kefalonia is het grootste van de Ionische eilanden. Alles is hier aanwezig: prachtige stranden, schitterende bergen, unieke natuurverschijnselen, veel cultuur, gezellige traditionele dorpen, heerlijk eten, leuke excursiemogelijkheden en ook nog eens onvergetelijk weer. De hoofdstad van Kefalonia is de moderne havenstad Argostoli. Hier vind je barretjes, terrasjes en restaurants. Een prima plaats om je dag of avond door te brengen! Een andere leuke plaats is oude Fiskardo, omringd door adembenemende natuur. Dit is de enige plaats die de aardbeving van 1953 heeft doorstaan. Vanaf Sami kun je per boot het eiland Ithaca bereiken: het eiland van Odysseus. Assos is het mooiste dorp van Kefalonia. Bekijk ook dit prachtige filmpje. Het is gebouwd als een amfitheater. Hier vlakbij ligt het paradijs van Griekenland: Kefalonias mooiste strand Myrtos. De blauwe zee en het witte strand maken je vakantie op Kefalonia onvergetelijk.

Op Kefalonia is het altijd vakantie

Met een vakantie op Kefalonia kun je alle kanten op. Kefalonia heeft een eigen vliegveld: Argostolion. Als souvenir uit Griekenland kies je uit Kefalonias rode en witte wijn, ‘Robola’, de beroemde honing of witte ‘Mizithra’ kaas als souvenir. De stranden Xi-beach en Petani beach zijn erg mooi en minder toeristisch dan Myrtos. Voor prachtige ansichtkaart foto’s bezoek je het meer van Melissani. Dit ondergrondse meer heeft prachtig blauw water. Een deel van het plafond is ingestort waardoor het nog mysterieuzer is. Het water gaat vanaf hier via ondergrondse gangen naar de grot van Melissani. Ook de druipsteengrotten van Drogarati zijn een bezienswaardigheid op het eiland. Een enorme kamer vol stalagmieten die wordt gebruikt voor concerten. Dat zul je niet snel vergeten. Een vakantie op Griekenlands Kefalonia biedt je prachtige vergezichten en intieme dorpen. Dat wordt een supervakantie!