Vakantie aanraders

Kindvriendelijke vakantie

Kindvriendelijke vakantie, wat vind jij belangrijk, waar moet je op letten maar bovenal wat stel jij je voor bij een kindvriendelijke vakantie. Als je kinderen hebt dan ga je op een andere manier op vakantie dan wanneer je alleen, met vrienden of een partner op vakantie gaat. Het motto; ik heb pas vakantie wanneer de kinderen het naar hun zin hebben wordt dan ook vaak gehoord. Maar is dat wel zo? Én wanneer hebben de kinderen het naar hun zin? Kinderen moeten ook leren dat niet alleen zij vakantie hebben maar dat hun ouders ook op vakantie zijn. En als ouder gun je jouw kind of kinderen toch de vakantie van hun leven! Voor een kindvriendelijke vakantie hoef je niet in Nederland te blijven. Je kunt heel goed met kinderen op vakantie gaan naar een ver land. Als je de reis van tevoren maar goed (laat) voorbereiden. 

Waar moet je op letten bij een kindvriendelijke vakantie

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij een kindvriendelijke vakantie, zeker als je naar een verre bestemming wilt gaan. Stel je de volgende vraag: wat voor een vakantie past er bij mijn gezin. Als volwassenen heb je nu eenmaal een ander idee van vakantie dan een kind. Maar ga op zoek naar een vakantie waar je allemaal aan je trekken komt. Houden jij en je partner van citytrips zorg dan dat je tijdens je vakantie die óók kunt maken. Dat is bij een kindvriendelijke vakantie zeker mogelijke. Kinderen vinden strand, een zwembad of speeltuin belangrijk maar willen ook graag met andere kinderen kunnen spelen. Er zijn veel mogelijkheden en wanneer je de onderdelen die jullie belangrijk vinden ook daadwerkelijk laat inplannen in jullie vakantie dan weet je zeker dat je de mooiste vakantie met de kinderen beleeft.

Bepaal samen met je partner én de kinderen de bestemming

Bekijk eens op internet welk land je zou willen bezoeken. Wat zijn de dingen die je graag zou willen zien? Fly en drive is met kinderen de ideale manier van rondreizen door een vakantieland. Je hebt dan altijd je eigen vervoermiddel bij de hand. Voor een kindvriendelijke vakantie zijn er ook prachtige routes in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Latijns Amerika en Afrika. Je kunt van tevoren de hele reis op maat (laten) samenstellen. Zorg ervoor dat de trips niet te lang duren en dat er op de route naar een volgende bestemming ook echt iets te zien of te doen is voor de kinderen. Overnacht zoveel mogelijk in een kindvriendelijk hotel of huisje het liefst met een zwembad of zwemwater in de buurt. Vraag bij het reisbureau om advies en geef duidelijk jouw wensen door! 

Samen met de kinderen een verre reis maken? DOEN!

Inderdaad als de mogelijkheid zich voordoet om met jouw kinderen een verre reis te maken moet je dat vooral doen. Maar zorg er wel voor dat het een kindvriendelijke vakantie wordt. Zorg voor voldoende afwisseling en dat je een gevarieerd programma is, ook voor de kinderen. 

Door met kinderen op vakantie te gaan creëer je oneindig veel herinneringen, vraag Travelnauts om hulp bij het plannen van een bijzondere vakantie!