Vakantie aanraders

Roadtrip tip: Een dashcam op je auto voor een leuke aftermovie

De dash-cam of dashboardcamera is de afgelopen jaren populair geworden – en het is geen verrassing waarom! Deze handige opnameapparaten zijn kostenbesparend, eenvoudig te installeren en intuïtief in gebruik. Of je nu voor het eerste met je omgebouwde bestelbus de wegen in Europa gaat verkennen, een toffe reis door Zuid-Amerika gaat maken of de legendarische Route 66 in Noord-Amerika gaat verkennen, met een dashcam op je auto maak je een leuke aftermovie. Het hebben van een camera in je auto biedt eindeloze voordelen, en hier zijn slechts enkele van de redenen waarom u zou moeten overwegen er een in je auto te installeren.

Maak gebruik van time-lapse-fotografie en videofuncties en documenteer roadtrips

Met time-lapse-fotografie en videofuncties kunnen je als bestuurder of medepassagier je ervaringen op de weg beknopter vastleggen. Want laten we eerlijk zijn, tijdens de mooiste uitzichten en de meest gezellige momenten vergeet je soms om dit vast te leggen op foto of op video. Je zult nooit meer teleurgesteld zijn dat je de schitterende zonsondergang niet hebt kunnen vastleggen terwijl je in de schemering over landweggetjes rijdt. Kies zeker voor een dashcam met 4K resolutie om met mooie, scherpe beelden achter te blijven!

Dashcam opnames zijn, als je eenmaal thuis bent gekomen van die ene onvergetelijke reis op de weg, gemakkelijk te exporteren via een SD-kaart, of in sommige gevallen draadloos. Hierdoor vormen ze een mooie aanvulling op road trip dagboeken en andere vakantiemateriaal.

Roadtrip tip: leg het onverwachte vast

Je zou versteld staan van de dingen die dashcams op de band hebben vastgelegd. Van prachtig wildleven in Zuid-Afrika tot aan een leuke ontmoeting met locals, maar ook (dodelijke) manoeuvres op de weg zijn dingen die je van tevoren nooit kunt voorspellen. Je kunt de opgenomen bestanden openen en al je vrienden en familie laten zien, die misschien nooit hebben geloofd wat je hebt gezien!

Leg ongevallen vast op camera

Een ongeluk krijgen in wat voor vorm dan ook is natuurlijk iets wat je liever niet meemaakt. Echter kan dit voorkomen zodra je met de auto de weg op gaat Dashcams zijn handig bij het beoordelen van een ongeval, aangezien velen automatisch een video-opname van het incident opslaan. De dashcams zijn in veel gevallen automatisch voorzien van een ‘G’-sensor, die aanzienlijke of plotselinge bewegingen, zoals een botsing, detecteert en automatisch het videobestand opslaat. Bovendien kunt je, afhankelijk van het model, HD-video en extra groothoeklenzen krijgen. Hierdoor stap je met een fijner gevoel in de auto en voorkom je miscommunicatie met de politie in het buitenland.