Vakantie aanraders

Spanje, sinds jaar en dag een populair vakantieland

Elk jaar opnieuw is het zo dat er door verschillende reisorganisaties wordt uitgepakt met een lijst waarop de populairste vakantielanden zijn terug te vinden. Er zijn wat dit betreft een aantal zekerheden waar je op kan rekenen. Eén van deze zekerheden heeft betrekking tot het feit dat Spanje op die lijst zal zijn terug te vinden. Ondanks het feit dat er de voorbije jaren ook heel wat andere vakantielanden in Europa aan een stevige opmars bezig zijn blijft Spanje een absolute topper van formaat. Is dit geweldige vakantieland voor jou vooralsnog een nobele onbekende, maar wil je daar graag verandering in brengen? Blijf dan zeker en vast verder lezen.

Heel wat geweldige, Spaanse steden om te ontdekken

In eerste instantie spreekt het voor zich dat je in Spanje heel wat boeiende steden terug kan vinden om te ontdekken. Het gaat hierbij dan in eerste instantie uiteraard om Madrid en Barcelona. Voor deze steden geldt dat ze bestempeld kunnen worden als absolute toeristische toppers. Dat is echter niet alles. Het spreekt namelijk voor zich dat er verspreid over Spanje nog heel wat andere steden ook zijn terug te vinden die meer dan het overwegen waard kunnen zijn om te bezoeken, namelijk:

  • Sevilla;
  • Valencia;
  • Zaragoza;
  • Malaga;
  • Murcia;
  • Bilbao;

Naast bovenstaande steden spreekt het voor zich dat er ook heel wat eilanden tot Spanje behoren. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om de populaire eilanden Mallorca en Ibiza, maar wat bovendien ook te denken van de Canarische Eilandengroep? Ook eilanden zoals met name Tenerife en Gran Canaria, maar ook Fuerteventura en Lanzarote kunnen elk jaar opnieuw rekenen op veel interesse.

Maak kennis met enkele van de meest prachtige bezienswaardigheden in Spanje

Het feit dat er zoveel prachtige steden zijn terug te vinden zorgt er uiteraard eveneens voor dat je een keuze kan maken uit heel wat noemenswaardige bezienswaardigheden. Voor verschillende van deze bezienswaardigheden geldt dat ze zichzelf mogen bestempelen als één van de belangrijkste van Europa. Enkele namen waar je wat dit betreft aan kan denken zijn de volgende:

  • De Sagrada Família;
  • De prachtige La Seu kathedraal;
  • Toledo, een unieke, oude stad;
  • Ronda in Andalusië;

Ondanks het feit dat Spanje in eerste instantie vaak wordt bestempeld als een geweldige bestemming voor zon-, zee- en strandliefhebbers moet het dus gezegd dat ze ook voor de cultuurliefhebber heel wat interessants te bieden heeft. Zoveel is ondertussen wel duidelijk.

Een ontzettend fijn vakantieland om in te vertoeven

Voor tal van verschillende vakantiebestemmingen geldt dat ze slechts gedurende enkele maanden van het jaar echt de moeite waard zijn om te ontdekken. Dat geldt beslist niet voor Spanje, integendeel. Dit vakantieland heeft haar bezoekers zowel tijdens de zomer als tijdens de wintermaanden heel wat moois te bieden. Niet alleen ben je in dit land altijd aan het juiste adres voor een geweldige stedentrip, bovendien is het ook zo dat je er tijdens de wintermaanden bijvoorbeeld kan skiën of snowboarden in de Pyreneeën. In ieder geval mag het duidelijk zijn, er zijn in de praktijk met zekerheid verschillende goede redenen aan te halen om ervoor te kiezen om het boeken van een vakantie naar Spanje te overwegen.