Tips om goedkoop je vakantie te boeken

goedkope vakantie

Voordeliger op vakantie gaan, wie wilt dat niet? Daarom geven wij tips om geld te besparen op je vakantie. Hierdoor is het mogelijk om goedkoop op vakantie te gaan. Voor de meeste mensen is een vakantie iets waarvoor gespaard wordt. De tips die wij hieronder geven zorgt ervoor dat je een gedeelte van je vakantiebudget bespaart, zodat je nog wat meer te besteden hebt tijdens de vakantie.

Tip 1: Kies voor minder populaire/bekende bestemmingen

Soms lijkt het alsof half Nederland naar de Côte d’Azur en de Costa del Sol gaat. Deze vakantiebestemmingen zijn door de jaren heen enorm populair geworden, dit zorgt ervoor dat de prijzen omhoog gaan door de enorme vraag. Maar wist je dat je in bijvoorbeeld Bulgarije ook mooi weer en heerlijke stranden hebt? En daarnaast een heel stuk voordeliger is? Wanneer je buiten de gebaande paden durft te reizen, betaal je al snel een stuk minder. Ook zijn er in Nederland genoeg rustige en mooie plekjes te vinden waar je heerlijk kan genieten van vakantie in eigen land. Hiermee bespaar je veel reiskosten.

Tip 2: Vergelijk en zoek naar korting

Soms kan het vergelijken van vakanties je enorm veel geld besparen. Ga op zoek naar de goedkoopste aanbieders van reizen op Booking.com en kijk vervolgens ook nog of je een kortingscode kan vinden. Bijvoorbeeld op Reiziger365 vind je kortingscodes voor bekende websites als Hotels.com, Booking.com, Hotelspecials.nl, Expedia en nog veel meer.

Tip 3: Vermijd het hoogseizoen

Tijdens de vakantieperiodes zijn de prijzen veel hoger als in het laagseizoen. Het hoogseizoen vermijden kan je bijna 50% besparen. Zeker als je niet afhankelijk bent van schoolvakanties dan is het enorm aantrekkelijk om tijdens het laagseizoen op vakantie te gaan. Kortom hoe flexibeler je bent, hoe goedkoper je vakantie.

 

Ga je binnenkort op vakantie? Maak gebruik van bovenstaande tips en ervaar zelf hoe veel je eigenlijk kan besparen op je vakantie.