Veilig op vakantie met een camper: 3 tips

Lekker met de camper op vakantie. Voor veel mensen is dit het ultieme gevoel van vrijheid. Van tevoren geen idee hebben waar je heen gaat en uiteindelijk terecht komt. Ondertussen kom je de mooiste plekjes tegen die je in geen reisgids tegenkomt. Wie wilt dat nu niet? Ondanks dat je veel vrijheid hebt, is het wel verstandig om te zorgen dat je veilig op reist kunt. Wij geven je een 3 tips zodat je hier rekening mee kunt houden.

1. Laat je camper checken

Net als bij een auto is het verstandig om je camper periodiek te checken. Zeker als je een reis naar het buitenland gaat maken is het een prettig idee dat jouw camper nog even is nagekeken. Zo voorkom je dat je met problemen langs de weg komt te staan in het buitenland. Maar ook is het prettig om te weten dat jouw camper accu nog naar behoren werkt. Zonder stroom heb je namelijk ook geen water en andere voorzieningen. Je kunt je camper eenvoudig laten checken bij een gespecialiseerde garage bij jou in de buurt.

2. Plan je reis

Het in grote lijnen plannen van je campervakantie is ook iets dat wij altijd aanraden. De reden hiervoor is dat er in veel Europese landen andere regels gelden met betrekking tot campers. Zo is het in Italië en Spanje verplicht om met een sticker te rijden als je fietsen vervoert, moet je in Kroatië 2 gevarendriehoeken bij je hebben in plaats van 1 en zijn ook de maximumsnelheden voor campers in bijna ieder land weer anders. Dit laatste is geen probleem want dit pas je makkelijk aan, maar een extra gevarendriehoek of sticker is een stuk moeilijker te verkrijgen als je al onderweg bent. Stippel daarom in grote lijnen je reis uit, zodat je van tevoren precies weet door welke landen je gaat rijden. Ga vervolgens op zoek naar de geldende regels zodat jij je voldoende kunt voorbereiden.

3. Overnachten

Het overnachten in een camper is een stuk makkelijker dan in een auto. Toch raden wij niet aan om zomaar ergens te overnachten. Zo komt het regelmatig voor dat er langs de snelweg campers worden overvallen. Zoek daarom naar een plek die niet helemaal afgelegen is, omdat je dan simpelweg een makkelijker slachtoffer bent.