Vakantie aanraders

Wat te doen tijdens je vakantie in Denemarken

Denemarken is een prachtige vakantiebestemming dat slechts op een paar honderd kilometer van Nederland ligt. Het land staat bekend om de ruimte en rust. Als vakantiebestemming wordt Denemarken de laatste jaren steeds populairder, echter zal je er nog altijd rustig op vakantie kunnen zonder dat je overspoeld wordt door andere toeristen. Hieronder hebben we 5 leuke dingen om te doen in Denemarken op een rijtje gezet!

1. Skagen

Skagen is een kleine en bruisende stad gelegen aan het strand in het noorden van Denemarken. Vooral tijdens de zomermaanden is deze plaats razend populair, zowel toeristen als de Deense bevolking geniet hier van het rustige strand. De prachtige omgeving van Skagen was de reden dat in de negentiende eeuw veel kunstenaars massaal naar dit prachtige plaatsje trokken. Ondanks dat de stad steeds populairder wordt is heerst er nog altijd een fijne en rustige sfeer. Ook als je van plan bent om te gaan fietsen in Denemarken is de omgeving van Skagen een prachtige omgeving.

2. Kopenhagen

Kopenhagen is de Hoofdstad van Denemarken en staat bekend om de gezelligheid en prachtige gebouwen. Niet voor niets is Kopenhagen een van de populairste steden in Scandinavië. Geniet van heerlijk lokaal eten, bezoek indrukwekkende musea en bezichtig prachtige historische gebouwen.

3. Legoland

Zeker als je met kleine kinderen naar Denemarken gaat is een bezoekje aan het attractiepark Legoland absoluut een aanrader. Stiekem ook voor ouderen, want in dit park moet je ooit eens geweest zijn. Legoland Denemarken is gelegen in de plaats Billund in Jutland. Het park staat vol met prachtige bouwwerken gemaakt van LEGO. Het bezoeken van Legoland is absoluut een must wanneer je Denemarken bezoekt.

4. Ribe

Hou je ervan om oude steden te bezoeken? Dan is Ribe, de oudste stad van Scandinavië, een absolute aanrader. De stad ligt in het westen van Jutland en is gesticht in 710 na Christus. In deze oude stad zie je nog veel terug van de Vikingen tijd. Zo heb je er onder andere het Vikingmuseum en het Viking Centrum. Daarnaast zijn er nog talloze monumenten die het bezoeken waard zijn.

5. Attractiepark Tivoli Gardens

Tivoli Gardens is een familiepark dat echt een aanrader is voor jong en oud. Het park ligt in Kopenhagen en trekt jaarlijks enorm veel toeristen. Het attractiepark heeft een sprookjesachtige sfeer en er zijn talloze attracties in deze sfeer te vinden.