Vakantie aanraders

Wat te doen tijdens je vakantie op Kreta

Wat te doen tijdens je vakantie op Kreta

Kreta is het bekendste eiland van Griekenland en is al jaren dé populairste vakantiebestemming in Griekenland. Het grootst eiland van Griekenland heeft prachtige stranden, pittoreske dorpjes, historische gebouwen en bruisende steden. Kortom, de perfecte vakantiebestemming! Maar wat te doen tijdens je vakantie op Kreta? Lees het in dit artikel!

Huur een auto

Kreta is een prachtig vakantie eiland, maar als je alle bezienswaardigheden van Kreta wilt bezoeken is het handig om een auto te huren. Via Auto-huren-kreta.nl vind je de beste autoverhuurbedrijven op Kreta en kan je een huurauto reserveren voor tijdens je vakantie. Een auto huren is echt een aanrader, hierdoor zal je veel meer zien van het prachtige Kreta!

Bezoek de prachtige stranden

De prachtige stranden van Kreta is voor veel mensen de belangrijkste reden om op vakantie te gaan naar dit Griekse eiland. Voor strandliefhebbers heeft Kreta genoeg mooie stranden te bieden. De kustlijn is namelijk ruim 1000 kilometer lang. Op het eiland vind je diverse populaire badplaatsen zoals Malia en Chersonissos. Echter zijn niet de mooiste stranden te vinden bij deze plaatsen. Ga voor mooiere stranden op zoek naar Balos Beach, Elafonisi, Falasarna en Vai Beach. Dit is slechts een kleine greep uit de vele mooie stranden op Kreta.

Steden bezoeken

Kreta kent genoeg leuke en gezellige steden waar je de hele dag cultuur kunt snuiven en shoppen. De grootste stad, eveneens de hoofdstad, van Kreta is Heraklion. Deze stad heeft prachtige stadsmuren die zeker het bezoeken waard zijn. Ook heeft de stad een mooie haven en vele gezellige terrasjes. Ook Chania, Rethymnon en Agios Nikolas zijn het bezoeken waard.