Verblijven in Barcelona

Barcelona is zonder enige twijfel één van de meest bezochte bestemmingen in Spanje en waarschijnlijk ook wel in Europa. Het weer is er vrijwel altijd heerlijk, het eten is er lekker én er zijn schitterende bezienswaardigheden waaronder ook de luxe hotels voor als je jezelf even wilt verwennen in de mooie stad.

#1 Mandarin Oriental

De Mandarin Oriental bevindt zich midden in de stad op de Passeig de Gracia. Dit is dé winkelstraat met allerlei winkels waar je merkkleding kunt kopen en dus gezellig door de brede straat kan wandelen. Overigens is precies tegenover het hotel, Casa Battlo te vinden. Dit is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van de beroemde Gaudí in Barcelona. Daarnaast kun je in het hotel zelf genieten van bijvoorbeeld een spa en wellness dagje, maar kun je er ook genieten van een lekker hapje en drankje op het dakterras met een zwembad waar je een adembenemende uitzicht hebt over de stad.

#2 W Hotel

Wil je genieten van zon, zee, strand en luxe? Dan is het 5 sterren W Hotel waar je moet wezen. Het W Hotel is te vinden op de boulevard van het strand de Barceloneta en heb je dus vanzelfsprekend een schitterend uitzicht over de zee vanuit de hotelkamers. Bovendien heb je op de 26ste verdieping een dakterras waar je een drankje kunt doen en tussendoor ook nog eens een dipje kunt nemen in het zwembad. Mocht je er even tussenuit willen, dan kun je ook wat eten bij het restaurant van het hotel net op het strand. Daarnaast  is het ook een aanrader om langs de boulevard te lopen en te genieten van het strand en de leuke restaurantjes die er te vinden zijn!

#3 The Serras Hotel

The Serras is een boetiek hotel in de Gotische Wijk vol historische en mooie gebouwen. Dit 5-sterren hotel heeft een uitzicht over Port Vell, het gerenoveerde haven van Barcelona, dichtbij het strand. Je kunt in het hotel zelf, op het dakterras genieten van het mooie uitzicht met een zwembad waar je overigens ook lekker een drankje kunt doen. Daarnaast kun je ook een aquarium bezoeken en het Catalaanse museum vol geschiedenis over de stad. Mocht je de stad verder willen verkennen, dan heb je hierachter de Gotische Wijk, oftewel de Barrio Gotico, waar je de beroemde kathedraal kunt vinden. Dit gedeelte van de stad is een stuk ouderwetser vol kunst en cultuur en heerlijk eten natuurlijk!

Er zijn natuurlijk meer hotels en bezienswaardigheden in Barcelona die je absoluut niet kunt missen. Hier kun je meer reisblogs over vinden op avonturen.nl!