Kleinschalig overnachten in Nederland

Ben jij op zoek naar een origineel weekendje weg in Nederland? Stap dan eens uit je comfort zone en kies voor een kleinschalige accommodatie. Waarom? Omdat je dan eens écht toe komt aan alle rust. Zo kan je de boel lekker de boel laten en even heerlijk genieten van een moment voor jezelf, samen met je partner of met het hele gezin. Benieuwd geworden? Lees dan snel meer  en ontdek de leukste tips voor jouw kleinschalige vakantie in Nederland.

Waarom kleinschalig overnachten?

Herken jij dit gevoel? Je bent net een weekendje weg geweest, maar bent eigenlijk meer moe thuis gekomen als dat je bent vertrokken. Waarschijnlijk ben je naar een leuke stad geweest, heb je veel gewandeld en verschillende bezienswaardigheden bezocht. Heel leuk, maar van uitrusten is geen sprake geweest. En dat, terwijl je eigenlijk wel weg ging met het gevoel om even bij te komen.

Tijd voor verandering! In plaats van een gezellige stad te bezoeken, kies je beter voor een kleinschalig verblijf aan zee of midden in de natuur. Zo kom je wel toe aan ontspanning. Hoe fijn is dat!

Waarheen in Nederland?

Nederland kent veel mooie natuurgebieden zoals Nationaal Park de Hoge Veluwe, de Loonse en Drunense Duinen, de Biesbosch of Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Iedere regio in Nederland beschikt wel over een mooi natuurgebied. Daarom is eigenlijk iedere regio in Nederland wel geschikt voor een kleinschalige vakantie. Het enige waar je rekening mee moet houden is de locatie van je kleinschalige accommodatie. Om optimaal te kunnen genieten in de natuur, wil je natuurlijk niet ver te hoeven rijden. Daarom kies je het beste voor een kleinschalig vakantiepark of verblijf wat direct aan een natuurgebied grenst of waar je gemakkelijk naartoe kunt wandelen.

Edelhert op de Veluwe

Kleinschalig verblijf aan zee

Er zijn veel populaire stranden in Nederland zoals Scheveningen, Bloemendaal en Zandvoort. Maar wil je ver weg van de drukte genieten? Dan kan je beter kiezen voor een verblijf aan een minder bekend strand. Kies dan bijvoorbeeld voor een overnachting aan zee in de regio Zeeland of op de Waddeneilanden. Deze plekken bieden alle ruimte op het strand. In het voor- en najaar kan je hier lekker uitwaaien aan de kust en ’s zomers heb je er alle ruimte op het strand, zonder al te veel mensen om je heen. Zo’n verblijf aan zee is ook ideaal met kinderen. Die hebben dan genoeg plek om grote zandkastelen te bouwen of een potje te voetballen. En zonder die massa mensen om je heen, bewaar jij hier gemakkelijk het overzicht.

 

Kleinschalig overnachten met het hele gezin

De meeste gezinnen kiezen vaak voor een groot vakantiepark. Maar een groot nadeel hiervan, is dat je nooit alleen bent. Het zwembad is overvol, de speeltuinen zijn druk bezocht en de huisjes staan vaak dicht op elkaar. En wil je een activiteit boeken, is het vol. Stress, en daar gaat je rust… Maar niet getreurd, want er zijn ook genoeg kleinschalige vakantieparken in Nederland die leuke faciliteiten bieden. Zo hoef je niet in te leveren op een leuk zwembad en een goede speeltuin, maar kan je nog steeds kleinschaliger overnachten zodat jij ook aan je rust toekomt.

Romantisch overnachten in een stad

Wil je toch het liefst naar een stad? Dan zijn er ook verschillende romantische stadshotels in kleinere steden te vinden. Dit biedt een beetje ‘the best of both worlds’. Zo kan je toch een leuke wandeling door het centrum maken en een aantal activiteiten ondernemen. En een ander groot voordeel van een overnachting in een kleinere stad: de prijs. Overnachten in een kleine stad is namelijk een stuk goedkoper dan wanneer je verblijft  in een drukke, populaire stad.

Kleinschalige hotels

Wil je tips opdoen voor jouw vakantie? Bekijk dan alle kleinschalige hotels in Nederland, Europa en daarbuiten. Bij kleinschalige-hotels.nl vind je de mooiste vakantieadresjes waar jij in alle rust kunt genieten van een heerlijk verblijf. Bekijk ze allemaal en ontdek waar jij binnenkort wil overnachten.